Expert Married at First Sight Nederland 2023, seizoen 8

Wat een gave ervaring om als relatiecoach mee te werken aan Married at First Sight (MAFS) Nederland seizoen 8. Dat ene mailtje met de uitnodiging om kennis te komen maken, liet mij volledig stuiteren. Het voelde echt een beetje als de Gouden Envelop trekken. Zelf keek ik graag naar MAFS en om nu zelf als expert mee te doen is fantastisch.

De televisiewereld een volledig nieuw decor voor mij, maar het werk precies dat wat ik het allerliefste doe: singles matchen en (stellen) coachen!

Misschien niet voor iedereen even duidelijk, daarom een kleine toelichting: Married at First Sight is een televisieprogramma, te zien op RTL4. Het concept van het programma is gebaseerd op het idee dat de wetenschap kan helpen bij het vinden van liefde. Singles die op zoek zijn naar liefde, doen mee aan het programma en worden gekoppeld aan een andere single door een team van experts (Patrick van Veen gedragsbioloog, Eveline Stallaart seksuoloog, Radboud Visser matchmaker en ik als relatiecoach, waarbij ik extra let op de persoonlijke bagage die iemand met zich meebrengt).

Wij als experts matchen de koppels op basis van persoonlijkheidsprofielen en andere criteria, zoals bijvoorbeeld gemeenschappelijke interesses en levensstijlen. Respect voor de deelnemers is een belangrijk aspect van MAFS. De deelnemers worden zorgvuldig geselecteerd en uitvoerig gescreend voordat ze aan het programma mogen deelnemen. Vaak wordt gevraagd of deelnemers benaderd worden of geld ervoor krijgen. Dat is dus niet het geval! Wel maken ze kans op de liefde, dat is toch het allermooiste?!

Nadat de singles zijn gekoppeld, ontmoeten ze elkaar voor het eerst op hun trouwdag, waar ze elkaar voor het eerst zien en elkaar ontmoeten voor de huwelijksceremonie. Gedurende de daaropvolgende weken leren ze elkaar kennen, gaan ze samenwonen en blijkt of er sprake kan zijn van (beginnende) liefde. Aan het einde van het experiment wordt besloten of ze bij elkaar willen blijven of scheiden. Als experts bieden wij coaching en begeleiding aan de koppels gedurende het hele proces, vanaf het matchen tot de beslissing om bij elkaar te blijven of te scheiden. En ook wanneer de camera’s er niet meer bij zijn, en het ‘gewone leven’ weer doorgaat, zijn wij er voor de deelnemers om hen verder te begeleiden en te coachen waar nodig. Het is dan ook heel mooi om te zien dat de deelnemers door deze ervaring een enorme persoonlijke groei doormaken.


Vorige
Vorige

Een affaire komt uit, wat nu? Esther Perel biedt perspectief!

Volgende
Volgende

7 tips om de kans op een nieuwe liefde dit jaar te vergroten