Een affaire komt uit, wat nu? Esther Perel biedt perspectief!

Esther Perel is een Belgisch-Amerikaans psychotherapeut en een relatie-expert die bekend staat om haar frisse kijk op affaires en menselijke relaties. Haar benadering van dit complexe en gevoelige onderwerp heeft vele stellen geholpen om een dieper begrip te krijgen van de dynamiek binnen relaties en affaires. En ze is voor mij ook een inspiratiebron!

In haar werk heeft Esther Perel benadrukt dat het begrijpen van affaires verder gaat dan alleen het betrappen van een partner op ontrouw. Ze benadrukt dat affaires vaak het gevolg zijn van een dieperliggende zoektocht naar emotionele verbinding, avontuur, of een verlangen naar een gevoel van levendigheid dat ontbreekt in een bestaande relatie. Hoewel het geen excuus is voor ontrouw, geeft Ester Perel aan dat het belangrijk is om te erkennen dat affaires een complexe mix zijn van menselijke verlangens en emoties.

Esther Perel

Make it stand out

In mijn eigen praktijk als relatiecoach / relatietherapeut neem ik de inzichten van Esther Perel mee om mijn klanten te helpen bij het begrijpen van de onderliggende oorzaken van affaires en hoe ze hiermee om kunnen gaan. Een van de belangrijkste aspecten die ik benadruk, is het belang van open communicatie tussen partners. Vaak wordt het aangaan van een affaire gezien als een daad van verraad en wordt het verzwegen, waardoor het probleem zich verder kan opbouwen.

Net zoals Esther Perel heeft aanbevolen, moedig ik mijn klanten aan om hun emoties en verlangens met elkaar te delen. Het kan moeilijk zijn om over gevoelige onderwerpen te praten, maar het is essentieel om te begrijpen wat er mogelijk ontbreekt in de relatie en waarom een van de partners zich tot een affaire heeft gewend. Deze open communicatie legt de basis voor het herstel en de groei van de relatie, ongeacht de uitkomst.

Daarnaast focus ik me op het ontwikkelen van empathie en begrip tussen beide partners. Dit betekent niet dat we ontrouw goedkeuren, maar eerder dat we proberen te begrijpen wat de persoon ertoe heeft gebracht die beslissing te nemen. Dit kan helpen om de emotionele afstand te overbruggen en de relatie te herstellen.

Het is belangrijk op te merken dat het werken aan relaties na een affaire een moeilijk en langdurig proces kan zijn. Het vraagt toewijding en geduld van beide partners om het vertrouwen te herstellen en opnieuw een diepe emotionele band op te bouwen. Soms kan het toch gebeuren dat een relatie niet te redden is, en in dergelijke gevallen ondersteun ik mijn klanten bij het nemen van de best mogelijke beslissing voor henzelf en hun welzijn.

In mijn praktijk combineer ik dus de inzichten van Esther Perel over affaires en relaties met mijn eigen expertise als relatiecoach. Samen met mijn klanten werk ik aan het begrijpen van hun emoties en verlangens, het opbouwen van open communicatie en empathie, en het herstellen van vertrouwen indien mogelijk. Zo hoop ik bij te dragen aan het creëren van gezonde en bevredigende relaties voor mijn klanten.

Volgende
Volgende

Expert Married at First Sight Nederland 2023, seizoen 8